tiistai 20. kesäkuuta 2017

Halpalentoyhtiöiden turvallisuus - Suomesta lentävien halpalentoyhtiöiden safety ranking 2017

Vaikka lentäminen halvalla on tämän blogin pääasia, edulliset halpalennot eivät saa tapahtua turvallisuuden kustannuksella. Siksi päätinkin kirjoittaa postauksen Suomeen lentävien halpalentoyhtiöiden turvallisuudesta. Onko Norwegianilla, Ryanairilla, Wizzairilla, Vuelengilla, Air Balticilla tai Air Berlinillä lentäminen yhtä turvallista kuin Finnairilla tai muulla nk. perinteisellä lentoyhtiöllä lentäminen?

Ryanair turvallisuus - Ryanair safety ranking 2017

Uskaltaako Ryanairilla lentää? Ryanairin palvelu ei ehkä ole parasta mutta halvoista hinnoista huolimatta Ryanairin lentokaluston pitäisi olla kunnossa. Ryanair lentää erittäin luotettavalla ja yleisesti käytössä olevalla Boeing 737-800 -kalustolla, jonka keski-ikä on noin 7,5 vuotta (vertailun vuoksi Finnair 10,4 vuotta). Ryanairin safety ranking airlineratings.com -sivustolla on 5/7. Ainoana alentavana tekijänä täydestä on IOSA. IOSA on auditointi, joka näyttäisi puuttuvan käytännössä kaikilta brittiläisiltä halpalentoyhtiöiltä, myös kilpailija Easyjetiltä ja norjalaiselta Norwegianilta. Saksalaisen jacdec.de -sivuston TOP 60 safety ranking listalla Ryanair on sijalla 34. Ryanairin taakse jäävät esimerkiksi pohjoismainen SAS ja ranskalainen Air France, joita moni suomalainen pitää luotettavina lentoyhtiöinä. Yhteenvetona Ryanairin turvallisuusranking näyttäisi olevan erittäin hyvää eurooppalaista keskitasoa.

Norwegian turvallisuus - Norwegian Air Shuttle safety ranking 2017

Uskaltaako Norwegianilla lentää? Norjalaisen halpalentoyhtiö Norwegianin turvallisuus on erilaisilla yleisesti käytetyillä mittareilla korkeaa tasoa. Ryanairin tapaan Norwegian lentää Euroopassa Boeingin 737-800 kalustolla ja yhtiön lentokaluston keski-ikä on vain 4,5 vuotta (Norwegian Air Shuttle ASA).  Airlineratings.com ratingissä Norwegianin rating on sama 5/7 kuin Ryanairillakin ja samasta syystä eli täydestä puuttuvat IOSA-auditointi, joka näyttäisi puuttuvan useilta halpalentoyhtiöiltä ja muiltakin lentoyhtiöiltä. Saksalaisella jacdec.de TOP 60 safety ranking listalla Norwegian on sijalla 23. Vain muutaman sijan British Airwaysin alapuolella. Yhteenvetona Norwegianin turvallisuusranking näyttäisi olevan erittäin korkealla tasolla. Ottaen kaluston uuden iän huomioon pitäisin Norwegiania turvallisuusmittareilla erittäin korkeatasoisena lentoyhtiönä.

Wizzair turvallisuus - Wizzair safety ranking 2017

Uskaltaako Wizzairilla lentää? Wizzairin kalusto on myös erittäin yleisesti käytössä olevaa mallia Airbus A320 tai A321. Wizzairin kalusto on vielä jopa Norwegiania uudempaa ollen keskimäärin vain 4,4 vuotta vanhaa. Wizzairin rating airlineratings.com sivustolla on korkea 6/7. Myös Wizzairin turvallisuus vaikuttaisi olevan erittäin hyvää eurooppalaista tasoa.

Air Berlin turvallisuus - Air Berlin safety ranking 2017

Uskaltaako Air Berlinillä lentää? Saksalaisen Air Berlinin kalusto on vaihtelevampaa mutta yhtiön pääsosin Euroopassa käyttämän Airbus A320 -kaluston keski-ikä on varsin tavanomainen 8,3 vuotta (vertailun vuoksi siis Finnairilla >10v). Airlineratings.com rating Air Berlinille on täydet 7/7 ja jacdec.de TOP 60 safety ranking listalla Air Berlin on huippukorkealla sijalla 20. Käytännössä samalla tasolla British Airwaysin kanssa.

Vueling turvallisuus - Vueling safety ranking 2017

Uskaltaako Vuelingilla lentää? Vuelingilla pääsee Helsingistä suorin lennoin Espanjaan, ja jos Vuelingin turvallisusu mietityttää, senkin suhteen voi olla varsin turvallisin mielin. Vueling lentää uudehkolla Airbus A320 ja A321 kalustolla, jonka keski-ikä on 6,9 vuotta. Siis paljon Finnairia alhaisempi. Vuelingin turvallisuus rating airlineratings.com sivustolla on täydet 7/7 joten Vuelininkaan turvallisuuden ei pitäisi olla keskimääräistä heikompi halvoista hinnoista huolimatta.

Air Baltic turvallisuus - Air Baltic safety ranking 2017

Uskaltaako Air Balticilla lentää? Latvialaisen Air Balticin lentokalusto on jonkin verran muita halpalentoyhtiöitä vanhempaa keski-iän ollessa 11,2 vuotta (Finnair 10,4). Airlineratings.com sivustolla Air Balticin rating on täydet 7/7 eli Air Balticinkin turvallisuuden pitäisi hieman iäkkäämmästä kalustosta huolimatta olla kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti