lauantai 11. kesäkuuta 2011

Air Baltic konkurssiuhka

Jo aiemmassa halpalentoyhtiöiden taloustilanteita käsitelleessä kirjoituksessani varoittelin Air Balticin heikosta taloudellisesta tilanteesta. En ole itse lukenut artikkelia mutta useassa nettilähteessä viitataan tämän päivän Helsingin Sanomiin, jossa Latvian talousministerin kerrotaan pitävän Air Balticin konkurssia mahdollisena alkuvuoden raskaiden tappioiden vuoksi. Suosittelen äärimmäistä varovaisuutta Air Balticin lentojen varaamisessa. En ainakaan itse ostaisi tällä hetkellä Air Balticin lentoja kuin korkeintaan aivan lähiajoille. Konkurssitapauksessahan maksetusta lentolipun hinnasta ei välttämättä saa takaisin mitään ja konkurssipäätöksen jälkeen yhtiön lentotoiminta loppuu lähes välittömästi.

3 kommenttia:

  1. Luottokortilla kun maksat, saat rahat takaisin !!!

    VastaaPoista
  2. Luottokorttimaksu tuo tosiaan osittaista turvaa mutta sekään ei maksa muita kuin alkuperäisen lipun hinnan. Jos matkan perumisesta/muuttamisesta tulee muita kuluja, jäävät ne omaan piikkiin. Pahin tapaushan olisi jos yhtiö katoaisi alta kesken matkan. Silloin paluulennosta palautuva summa tuskin riittäisi kuin murto-osaan siitä mitä maksaisi viime hetkellä tilalle ostettu korvaava yhdensuuntainen paluulento. Lisäksi lentoja ei välttämättä saisi samalle ajalle vaan myös hotellista tulisi lisäkuluja.

    VastaaPoista
  3. Pitää paikkansa (oman piikin riski)...mutta houkutus ottaa pieniä riskejä luottokortilla = 1/3 hinnalla lentoja on enemmän kuin suuri: )
    Täytyy ola tosi saisse säkä jos kesken lennon lähtee purkki alta ; )

    VastaaPoista