torstai 27. elokuuta 2015

Wizzair kokemuksia halpalennolta Turusta Gdanskiin 2015 - Wizzairin päivitetty matkakokemus

Olen aiemminkin kirjoittanut matkakokemuksesta Turusta Wizzairin halpalennoin Gdanskiin mutta koska sekä Turun lentoasemalla että Wizzairin käytännöissä on tapahtunut paljon muutoksia päätin kertoa viimeisimpiä kokemuksiani helteiseltä loppukesältä 2015.

Wizzair lähtee nykyään Turun lentoaseman terminaalista 1 (pääterminaali)
Ryanairin lopetettua Turusta on halpalentoihin tarkoitetun parakin, jota myös terminaali 2 nimellä kutsuttiin, käyttö ollut pelkästään Wizzairin Gdanskin lennon varassa ja alkuvuonna 2015 lennot ovatkin siirtyneet pääterminaaliin ja Turun lentoasemalla vieraillessa huomasin, että terminaali 2 olikin aivan hyvästä syystä joutunut puskutraktoreiden alle ja purettu. Kiitos siitä Finavia. Nyt Wizzairin halpalennoille lähdetään siis aivan normaalisti Turun lentoaseman pääterminaalista ja kaikki sen palvelut ovat siis Wizzairin halpalentomatkustajienkin käytettävissä. Näin ollen Wizzairin lennolle lähteminen Turusta on huomattavasti aiempaa mukavampaa.

Wizzairin Small Cabin Back - Huom se on pienempi kuin normaali käsimatkatavara
Wizzairilla on jo jonkin aikaa ollut tässäkin blogissa kerrottu käytäntö, että vain nk. pieni käsimatkatavara on ilmainen. Tämän Small Cabin Bagin kokorajat ovat siis huomattavasti normaalia käsimatkatavaraa pienemmät ja lisämaksullisia ovat ruumaan menevien laukkujen lisäksi normaalit käsimatkatavarakokoiset matkalaukut. Ilmainen on lähinnä pieni reppu tai vastaava, jonka voi laittaa edessä olevan istuimen alle. Wizzairilla lentäessä oikeiden matkatavaroiden koko kannattaa aina tarkastaa ennen lentoa Wizzairin omilta sivuilta. www.wizzair.com Liian ison matkatavaran kanssa lentokentälle tulevalta perittävät maksut ovat huomattavasti korkeammat kuin etukäteen ostetut matkatavaramaksut eli etukäteisostaminen ehdottomasti kannattaa. Käsimatkatavaroiden kokoa valvotaan myös melko säännöllisesti eli riski joutua maksamaan jos tarkoituksellisesti yrittää liian isolla käsimatkatavaralla on kohtalainen.

Wizzairilla on nykyään lippuun merkityt paikat - ei enää rynnimistä koneeseen
Merkittävä positiivinen uudistus Wizzairilla on lippuun merkityt paikat. Paikkoja voi rahalla valita itse mutta ilmaiseksikin saa kiinteän paikkanumeron eli nopeimmat vievät parhaat paikat rynniminen on enää Ryanairin halpalentojen hupia.

Gdanskin uudistunut lentoasema - Gdanskin lentoasema on uusi ja siisti
Gdanskin lentoaseman lähtöterminaali on kokonaan viime vuosina rakennettu ja hakee siisteydessä vertaansa. Saapuvat lennot tulevat vanhaan osaan lentoasemaa, joka on hieman kulahtanut mutta tullessahan lentoasemalla ei vietetä pitkiä aikoja eli tämä ei juuri haittaa. Tärkeintä on, että lähtiessä mahdollisesti vietettävä pidempi aika sujuu uusissa ja siisteissä tiloissa. Erityishuomioitava seikka on se, että autovuokraamoiden tiskit sijaitsevat nk. vanhassa osassa lentoasemaa eli tuloterminaalissa. Saapuessa Gdanskiin ne ovat lähellä ja auton vuokraus käy helposti. Sen sijaan Gdanskista lähtiessä auton palauttajien kannattaa varata aikaa sillä auton avaimet käydään palauttamassa tuloterminaaliin, josta on jonkin verran matkaa lähtöterminaaliin. Lähtöterminaalista kulkee yhdyskäytävä mutta nopein reitti taitaa olla ulkokautta. Jos siis olet palauttamassa vuokra-autoa Gdanskista lähtiessä varaa lennolle lähtöön riittävästi aikaa.

Kaiken kaikkiaan lippuun merkityt paikat ja terminaalin vaihdos Turun lentoaseman pääterminaaliin tekevät Wizzairin halpalennoista aiempaa kiinnostavampia ja mukavampia. Kun lennollakaan ei myydä yhtä agressiivisesti lisäpalveluita kuin Ryanairilla, voisi sanoa, että Wizzair on halpalennoissa siirtynyt matkustuskokemuksena lähemmäksi Norwegianin ja Easyjetin kaltaisia halpalentoyhtiöitä. Oikeastaan ainoastaan täysin muista poikkeava matkatavarahinnoittelu saattaa joillekin matkustajille olla ikävä yllätys.


1 kommentti:

  1. Terminaalia vaihdettiin, koska Finavia lirautti varavoimayksiköstään vahingossa öljyä maaperään T2:n alle, ja tönö piti täten purkaa. Olen ymmärtänyt, että nyt Wizzair käyttää pääterminaalin alakerran toimistojen paikalle remontoituja tiloja, eli matkustaja tilat olisivat muista erillään, mutta yleiset terminaalipalvelut turvatarkastusta ennen samat.

    VastaaPoista