tiistai 31. toukokuuta 2011

Kokemuksia Norwegian halpalennolta Roomaan

Norwegian aloitti hiljattain halpalentoreitin Helsingistä Roomaan ja tuli käytettyä Norwegiania lyhyeen visiittiin Roomassa ja laitan tähän lyhyesti matkakokemukseni Norwegianin Rooman halpalennolta.

Lentopäivät: Norwegian halpalento Helsinki-Rooma ja paluulento Rooma-Helsinki lennetään maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.

Lentoajat: Rooman halpalento lähtee aina aamuisin aikaisin Helsingistä (7-8 aikaan aamulla) ja sama kone lähtee lyhyen tauon jälkeen takaisin Roomasta Helsinkiin päivittäin hieman vaihdellen mutta n. klo 11-12 maissa.

Hinnat: sain itse toisen suunnan lennon halvimpaan hintaan eli alle 70€/suunta mutta toisesta jouduin maksamaan 79€. Tämä on varsin yleistä sillä aivan halvinta hintaa on kalenterista vaikea saada molempiin suuntiin mutta noin 150€ luokkaan on menopaluuyhdistelmiä saatavilla monille päiville.

Matkatavarat Norwegianilla: Käsimatkatavarahan on ainoa ilmainen matkatavara. Nyt tarvitsin työtarvikkeiden takia ruumaan menevän laukun toiseen suuntaan ja se maksoi 10€ lisää.

Check-in ja lentokenttä: Norwegianin check-in on Helsinki-Vantaan terminaali 1. Työlaukkuni olisi voinut viedä jo edellisiltana kentälle jos Norwegianilla olisi ennakko check-in mahdollisuus mutta valitettavasti sitä ei ole.

Kone ja lento: sujuivat kuin missä tahansa lentoyhtiössä lukuunottamatta tarjoilun maksullisuutta. Koneen matkustamohenkilökunnasta yhtä lukuunottamatta kaikki puhuivat suomea tosin osa virolaisella aksentilla mutta täysin ymmärrettävästi.

Fiumicino kenttä Roomassa: Norwegianin käyttämä Fiumicino on toinen Rooman päälentokentistä ja sinne myös Finnair lentää. Kyse ei siis ole mistään halpalentokentästä sivummalla. Fiumicinon kentältä Rooman keskustaan on paras tapa Leonardo Express juna, joka voittaa nopeudessa ja hinnassa taksin. Ruuhka-aikoina juna on jopa merkittävästi nopeampi. Leonardo Express juna tulee suoraan Rooman päärautatieasemalle ilman välipysähdyksiä. Yhdensuuntainen junalippu maksaa n.14€ kun taksimatka keskustaan on n. 50€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti