keskiviikko 30. elokuuta 2017

Bank Norwegian Visa -kokemuksia

Kannattaako Norwegian pankin Visa-kortti ja millaisia kokemuksia käyttäjillä siitä on? Tämän blogin kirjoittajana ja ahkerana halpalentojen käyttäjänä hankin Bank Norwegianin visan ja alla on kokemuksiani Bank Norwegianin Visasta. Erittelin kokemukseni kortista kahteen kategoriaan. Ensiksi analysoin korttia aivan yleisesti satunnaisesti lentävän käyttäjän näkökulmasta ja lopussa on erityisedut, joita kortilla saa Norwegianin lennoista.

Bank Norwegian Visa -kokemuksia yleisessä käytössä (esim. vähän tai ei lainkaan Norwegianilla lentävän näkökulmasta)

Bank Norwegianin Visa -kortin hakeminen on superhelppoa. Hakulomake täytetään verkossa ja sopimus kortin hyväksynnän jälkeen allekirjoitetaan kotimaisin verkkopankkitunnuksin. Hakemisessa ei tarvita lainkaan papereita. Ainoa tarvittava liite oli sähköisesti hakemuksen liitteeksi ladattava palkkalaskelma PDF-muodossa. Hakemuksen käsittely tapahtui käytännössä reaaliajassa. Alustavan korttipäätöksen saat Bank Norwegianin visa-kortista heti hakemuksen täyttämisen jälkeen. Lopullisesti kortti lähetetään sinulle, kun henkilökunta on tarkistanut, että toimittamasi palkkalaskelma vastaa hakemuksessasi ilmoitettuja tuloja. Tämä kesti itselläni noin yhden työpäivän. Muistaakseni kortin vahvistusilmoitus tuli hakemuksen hyväksymistä seuraavana arkipäivänä. Kortti toimitetaan sen jälkeen postilla kotiin.

Parasta Bank Norwegianin Visassa on sen vuosimaksuttomuus. Ainakin useimpien suomalaisten pankkien myöntämät Visat ja Mastercardit sisältävät kiinteän vuosimaksu ja samoin American Express ja Diners Club -luottokortit. Vuosimaksuttomuuden vastapainoksi Bank Norwegianin visan luottokorko on korkeampi kuin useimmissa pankkien myöntämissä korteissa. Korottomasti Bank Norwegianin Visaa voi käyttää kun maksaa edellisen kuun ostokset aina seuraavan kuun alussa tulevan laskun mukaisesti (2 viikon maksuaika). Tällä tavalla käytettynä Bank Norwegianin Visa on yksi Suomen edullisimpia luottokortteja. Sen sijaan, jos käyttää kroonisesti ja pitkään luotto-ominaisuutta,  Bank Norwegianin Visa on varsin kallis ja häviää pankkien visoille ja mastercardeille.

Bank Norwegianin Visan tapahtumia voi seurata selkeästä verkkopalvelusta, ja siellä voi tehdä myös muutoksia korttiin jne. Käyttöpisteitä kortille ovat kaikki yleisestikin Visa-kortin hyväksyvät kaupat eli nykyään lähes kaikki kotimaiset kaupat.

Bank Norwegianin Visan erityisedut Norwegianin lennoista
Bank Norwegianin Visa kerryttää Norwegianin Rewards-pisteitä niin, että pisteitä kertyy 1% kortilla tehdyistä ostoista (Norwegianin lennoista prosentti on suurempi). Näin ollen jos käytät korttia esimerkiksi 10000 EUR vuodessa sinulle kertyy 100EUR arvosta Norwegianin Rewards-pisteitä, joilla voit maksaa Norwegianin lentolippuja tai lentojen lisämaksuja. Tämän lisäksi Norwegianin Visa on ainoa ilmainen luottokortti varatessa Norwegianin lentoja eli jos varaat lentoja muilla luottokorteilla, Norwegian veloittaa luottokortin käytöstä maksun. Tätä lisämaksua ei kuitenkaan mene Bank Norwegianin omasta Visasta. Näin ollen paljon Norwegianilla lentävä saattaa säästää muutaman euron aina tehdessään varauksen Norwegianin lennoille.

Yhteenvetona kokemukset Bank Norwegianin Visasta kallistuvat kokonaisuutena reilusti plussalle. Ainoana varoituksen sanana tosiaan korkea korko, mikäli luotto-ominaisuutta haluaa käyttää maksimaalisen pitkälle maksuajalle. Tämän tyyppisessä käytössä pankkien luottokortit ovat todennäköisesti edullisempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti