keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Norwegian Blue Panorama -kokemuksia

Halpalentoyhtiö Norwegian on ulkoistanut osan lennoistaan kevät-kesäkaudeksi 2017 italialaiselle Blue Panorama -lentoyhtiölle. Erilaiset matkailuaiheiset foorumit ovat olleet täynnä kirjoituksia siitä onko se turvallista ja onko Blue Panorama yhtä hyvä lentoyhtiö kuin Norwegian. Suomesta lentäessä Blue Panorama koskee lähinnä Helsinki-Rooma lentoja tiettyinä ajankohtina mutta muista pohjoismaista lentäessä ulkoistuksia voi olla muillakin reiteillä.

Blue Panorama kalusto - Ovatko Blue Panoraman koneet turvallisia ja siistejä?
Italialainen Blue Panorama operoi täsmälleen samanlaisissa Boeingin 737-800 lentokoneilla kuin Norwegiankin. Näin ollen itse kalusto ja lentomukavuus ei merkittävästi eroa Norwegianista. Blue Panoraman koneet eivät ole aivan uusia mutta sanoisin niiden siisteydeltään vastaava varsin hyvin Norwegianin käytössä olevan kaluston vanhempaa päätä. Merkittävin ero, josta matkusta voisi valittaa, on puuttuva WIFI, joka Norwegianin omissa koneissa usein on. Jos olet varannut Norwegianin halpalennot juuri mainostetun ilmaisen WIFI:n vuoksi, voit perustellusti sanoa saaneesi eri palvelun kuin ostaessasi kuvittelit. Turvallisuudesta maallikon on vaikea sanoa mitään mutta jos ajatellaan, että kalustona on sama Boeingin kalusto, ja molemmat ovat EU-määräyksiä ja lentokoneiden valmistajien määräämiä huolto-ohjelmia noudattavia yhtiöitä, voisi ajatella, ettei lentoturvallisuudessa pitäisi olla merkittäviä eroja.

Blue Panorama lentojen palvelu?
Blue Panoraman Norwegianille operoimissa lennoissa näyttäisi olevan sama tarjoilu/myyntivalikoima kuin Norwegianin omillakin lennoilla. Henkilökunta on Blue Panoramalla pääosin italialaista. Englanniksi toki käytännössä asiointi täytyy Norwegianillakin hoitaa sillä suomalaista matkustamohenkilökuntaa on heilläkin varsin harvoin. Palvelun osalta en näe suurta eroa Norwegianin ja Blue Panoraman välillä.

Tässä tiivistetysti omat kokemukseni lentämisestä Blue Panoramalla. Ainoa konkreettinen minus mielestäni on WIFI-yhteyden puute. Norwegianin lentojahan on markkinoitu ilmaisella WIFI:llä ja se on voinut olla valintaperuste joillekin matkustajille. Muutoin Blue Panoramalle ulkoistetut lennot ainakin oman kokemukseni perusteella vastasivat varsin hyvin samaa palvelutasoa kuin Norwegianin omatkin halpalennot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti