keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Halvimmat lennot syysloma 2016 - Lokakuun lomamatkoja kannattaa etsiä nyt!

"Kuinka pitkän aikaa etukäteen varaten lennot ovat halvimpia" on ikuisuuskysymys, jota halpalentoeksperiltä kysytään usein. Vastaukseni on edelleen sama, jonka olen kirjoittanut tässä halpalentoblogissani jo aiemminkin. Se riippuu hyvin olennaisesti siitä miten suosittu matkustusaika on kyseessä. Yleensä suosittujen matkustusaikojen kuten heinäkuun kesälomasesongin, pääsiäisen ja koulujen syysloma sekä hiihtolomaviikkojen lennot ovat hyvin täyteen varattuja ja hinnat eivät laske kuukautta tai joitakin viikkoja ennen lentoaikaa kuten käy niille lennoille, joiden varaustilanne alkaa näyttämään tuossa vaiheessa liian tyhjältä ja hinnat lähtevät siinä kohtaa laskuun. Poikkeuksen muodostavat pääasiassa busineslentäjien varassa pyörivät reitit kuten Helsinki-Tukholma tai Helsinki-Frankfurt tai vastaavat. Niihin saattaa saada ennen lomasesonkiakin halpoja lentoja lyhyellä varoitusajalla mutta yleisesti voisi sanoa, että kaikkiin suosittuihin lomakohteisiin yleisinä lomasesonkeina kannattaa lennot varata mieluummin ajoissa kuin myöhään. Siksi nyt on hyvä aika katsoa mihin saisi halpoja lentoja ensi syksyn koulujen syyslomaviikolla lokakuussa 2016. Keskityn pääkaupunkiseudun syyslomaviikkoon, joka on 17-23.10.2016 viikko. Käytännössä matkustusaikaa koulujen syyslomalla on siis pe 14.10 - su 23.10.2016. Alla on tällä hetkellä myynnissä olevia halvimpia lentoja näille päiville Suomesta.

1. Halvin lento Suomesta on syyslomalla 2016 (kuten useimpina ajankohtina muutenkin) Wizzairin Turku-Gdansk halpalento. Turusta Gdanskiin pääsee tuolla viikolla edullisimmillaan 60€ menopaluu per henkilö (ti-to) ja alle sadan euron on tarjolla useita päivä yhdistelmiä omien kalenterien mukaan.

2. Pohjoismaiden pääkaupungit Oslo ja Tukholma ovat myös syyslomalla 2016 erittäin halpoja lentomatkakohteita ja Kööpenhamina vain hieman kalliimpi. Kaikkiin näistä on tarjolla lentoja samassa 60-100€ hintaluokassa eri päiväyhdistelmin. Helsinki-Oslo -lennoissa Norwegian on edullisin mutta Helsinki-Tukholma -lennoissa edullisin vaihtoehto vaihtelee päivästä on joko Norwegian tai Finnair. Kööpenhaminassa samoin halvin lentoyhtiö vaihtelee päivästä riippuen mutta on useimpina päivänä Norwegian.

3. Tampereelta Ryanairin halpalennoilla Budapestiin pääsee vielä ensi syksyn syyslomaviikolla hintaan 84€ menopaluu (su-ke lennot).

4. Hieman yli sadan euron hintaluokassa on tarjolla Air Balticin lentoja Helsingistä Riikaan ja Ryanarin halpalentoja Tampereelta Bremeniin syyslomalla 2016.

5. Muita kohteita, joiden lentohintoja syyslomalle 2016 kannattaa seurata ovat: Norwegianin halpalennot Helsingistä Prahaan ja Budapestiin sekä Pariisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti