torstai 23. elokuuta 2012

Halpalentoyhtiöiden bonusohjelmat

Osalla halpalentoyhtiöistä on käytösä bonusohjelmia perinteisten lentoyhtiöiden tapaan ja osa taas kertoo siirtävänsä kaiken mahdollisen alennuksen jokaiseen lentohintaan eikä jaa asiakkailleen erillisiä bonuksia lennettyjen lentojen mukaan. Alla Suomesta lentävien halpalentoyhtiöiden bonusohjelmat tiivistetysti.


Ryanair - Ei bonusohjelmaa tai kanta-asiakasohjelmaa
Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair ei omaa bonusohjelmaa, jossa paljon lentävä voisi kerätä mitään etua lennetyistä halpalennoista.


Norwegian Rewards CashPoint-pisteet
Halpalentoyhtiö Norwegianin bonusohjelmassa voit kerätä CashPoints-pisteitä. Norwegianin CashPoints-pisteet ovat arvoltaa aina yhden NOK arvoisia eli noin 7,4 CashPointsia vastaa yhtä euroa alennusta.

Reward–bonusohjelman jäsenenä keräät CashPointeja seuraavasti:
-2% CashPoint -pisteitä tarjouslennon hinnasta (poislukien Norjan sisäiset lennot)
-10% CashPoint -pisteitä Full flex-lipun hinnasta

Edellä mainitut lippujen hinnat tarkoittavat hintaa ilman veroja ja lentokenttämaksuja. Näin ollen aivan halvimmista halpalennoista, joissa verot ja lentokenttämaksut ovat valtaosa lipun hinnasta, kertyy varsin vähän CashPointseja.

Parhaiten siis Norwegianin bonusohjelmasta hyötyy Full flex -lipuin matkaava liikematkaaja. Lisäksi ohjelmassa tulee kuukausittain kanta-asiakasetuja, jotka rehellisyyden nimissä eivät ole olleet viimeaikoina kovin kiinnostavia. Oma kokemukseni Norwegianin Rewards-ohjelmasta on se, että se on yksi yksinkertaisimmista ja helpoimmin hahmotettavista lentoyhtiöiden kanta-asiakasohjelmista.


Wizzair - ei kanta-asiakasohjelmaa mutta maksullinen Xclusive Club 39,99€/vuosi

Unkarilaisella halpalentoyhtiö Wizzairilla ei ole maksutonta kanta-asiakasohjelmaa vaan maksullinen Xclusive Club, jonka vuosimaksu on 39,99€/vuosi. Vaikka jonkin verran Wizzairilla lennänkin en ole katsonut tarpeelliseksi liittyä ohjelmaan joten omakohtaisia kokemuksia Wizzair Xclusive Clubista en voi kertoa. Lähes kaikille Wizzairin lennoille Xclusive Clubilaisille on hieman alempi hinta, jolla clubilainen voi varata lennot itselleen ja yhdeksälle muulle matkustajalle.


Air Berlin Topbonus - Air Berlinin kanta-asiakasohjelma
Saksalaisella Air Berlinillä on Topbonus nimellä kulkeva kanta-asiakasohjelma, jossa kerätään maileja klassisella lentoyhtiöiden kanta-asiakasohjelmamallilla. Air Berlinin Topbonusmaileja voi kerätä myös muiden One World -allianssin lentoyhtiöiden lennoilla eli esimerkiksi BA:n tai Finnairin lennoilla ellei jostain syystä satu olemaan niiden omien kanta-asiakasohjelmien jäsen.


Air Baltic - Baltic Miles -ohjelma ja Points kerääminen

Latvialaisella Air Balticilla on kanta-asiakasohjelma, jossa voit kerätä pointseja. Pointeja saa 1 kpl per käytetty euro Basic Class lennoista, 5 per käytetty euro economy class lennoista ja 10 pointsia jokaisesta business class lentoon käytetystä eurosta.


Flyben lennoista keräät Finnair Plus -pisteitä

Finnairin ja Flyben yhteistyön vuoksi Flyben lennoilla Suomessa, Ruotsissa ja Virossa voi kerätä Finnair Plus -pisteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti