torstai 28. helmikuuta 2013

Norwegianin lennoilla voi vuokrata elokuvia

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian on tuonut pikkuhiljaa langattoman verkon lähes kaikille lennoilleen ja palvelujen laajentaminen näyttää jatkuvan. Alkuvuonna jo valikoiduilla Norwegianin reiteillä, joilla WIFI on käytössä, on voinut ladata omalle koneelle elokuvia 7€ hintaan. Tällä hinnalla elokuvan saa omalle koneelleen katsottavaksi ja sen voi katsoa 24 tunnin ajan. Norwegian aikoo lähiaikoina laajentaa elokuvien vuokrauspalvelua kaikille lennoilleen.

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Minna Canthin kuva Norwegianin koneen peräsimeen

Norjan lipun väreissä lentävän Norwegianin lentokoneiden peräsimiä koristavat pohjoismaiset kansallissankarit. Halpalentoyhtiön koneisiin on ikuistettu yli 50 alansa ja aikakautensa sankaria. Uusin lisäys Norwegianin ikuistamiin merkkihenkilöihin on suomalainen Minna Canth.

Kuopiolaiskirjailija Minna Canthin (1844 - 1897) kuva pääsee koristamaan norjalaisen lentoyhtiö Norwegianin uusinta Boeing 737-800 lentokonetta. Minna Canthin kuvalla varustettu kone lentää Oslosta käsin yhtiön halpalentoreiteillä Euroopassa.

Ennen Minna Canthia Norwegianin koneisiin on jo ikuistettu runoilija J.L. Runebergin kuva.

perjantai 8. helmikuuta 2013

Norwegian myöntää Dreamlinerien mahdollisen myöhästymisen - Tilalle aiotaan vuokrata korvaavia koneita

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian otti vihdoin kantaa siihen, mitä se aikoo tehdä, jos ja näillänäkymin kun lentokonevalmistaja Boeing ei pysty toimittamaan Norwegianille sen tilaamia Boeing 787 Dreamlinereita riittävän ajoissa New Yorkin ja Bangkokin halpalentojen aloittamiseen toukokuussa. Norwegian myönsi, että Boeing on varoittanut heitä Dreamlinereiden myöhästymisestä, ja että he aikovat hankkia korvaavaa leasingkalustoa lentojen hoitamiseen. Tällä Norwegian pyrkii varmasti poistamaan lentojen varaamiseen liittyvää epävarmuutta. Lennot siis aiotaan hoitaa korvaavin järjestelyin. Lippujen ostajille aiotaan myös tarjota mahdollisuutta siirtää lento ajankohtaan, jolloin Dreamlinerit ovat käytössä, mikäli asiakas niin haluaa.

tiistai 5. helmikuuta 2013

Dreamlinerien lentokielto ja Norwegianin kaukolennot

Halpalentoyhtiö Norwegianin pitkän matkan halpalentojen Tukholmasta ja Oslosta New Yorkiin ja Bangkokiin pitäisi alkaa tulevan toukokuuna. Olisi mielenkiintoista kuulla, mikä on yhtiön varasuunnitelma, jos yhtiö ei saa reiteille aiottuja ongelmista kärsineita Boeingin 787 Dreamlinereita valmistajalta huhtikuussa kuten on sovittu. Boeingin 787 Dreamliner on kärsinyt toistuvista ongelmista ja on tällä hetkellä asetettuna lentokieltoon Japanissa tapahtuneiden akkupalojen vuoksi. Myös Amerikan lentoturvallisuusviranomaiset ovat asettaneet konetyypin lentokieltoon. Vaikka Boeing vakuuttaa tekevänsä työtä yötä päivää ongelmien ratkaisemiseksi en ole olleenkaan varma yhtiön kyvystä ratkaista ongelmia. Sen verran heikko ja vaivalloinen koko konetyypin tuotekehitysprosessi on ollut. Tämä lentokoneiden saapumiseen ja lentojen aloittamiseen liittyvä epävarmuus varmasti näkyy myös lentojen myynnissä sillä varmastikaan kukaan tärkeään tapaamiseen matkustava ei uskalla tällä hetkellä luottaa siihen, että Norwegianin halpalennot New Yorkiin ja Bangkokiin alkaisivat suunnitellussa aikataulussa, vaikka liput ovatkin jo myynnissä.

Norwegianin käyttöön tulevasta Boeingin 787 Dreamlinerista ja sen surkuhupaisasta kehitysprosessista kannattaa lukea tämä wikipedia artikkeli. Boeingin epäonnistuneen kehitysprosessin aikana konetta on esimerkiksi esitelty lehdistölle niin, että puuttuvia osia on korvattu puusta tehdyillä osilla ja lentokoneniittien sijaan koneen runko on kasattu tavallisilla perusniiteillä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Boeing_787

maanantai 4. helmikuuta 2013

Norwegian lähtee haastamaan Lontoon halpalennoissa EasyJetiä ja Ryanairia

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian lähtee huhtikuussa haastamaan brittiläisiä halpalentoyhtiöitä myös Lontoon kilpailluilla halpalentomarkkoinilla. Norwegian avaa huhtikuussa 2013 peräti yhdeksän uutta halpalentoreittiä Lontoon Gatwickistä. Valtaosa uusista Lontoon halpalentoreiteistä suuntautuu eteläiseen Eurooppaan. Lontoosta lennetään uusia halpalentoja esimerkiksi Barcelonaan, Nizzaan, Malagaan, Gran Canarialle, Algarve-Faroon ja Kroatian Dubrovnikiin sekä Splitiin. Ainakin aloitushinnoillaan Norwegian haastaa oikeisti tosissaan samassa palvelutasossa olevan EasyJetin ja myös selvästi halpiksemmaksi profiloituneen Ryanairin.

Suomalaisille nämä uuden Norwegianin halpalennot tarjoavat mielenkiintoisia kesälomamahdollisuuksia niin, että yhdistää lomaan ensin lyhyen kaupunkilomailun Lontoossa ja jatkaa siitä sitten aurinkoiseen etelään. Esimerkkilomamahdollisuuksia uusin Norwegianin halpalennoin:
  • Helsinki-Lontoo-Barcelona-Helsinki
  • Helsinki-Lontoo-Dubrovnik-Helsinki
  • Helsinki-Lontoo-Split-Helsinki
  • Helsinki-Lontoo-Nizza-Helsinki
  • Helsinki-Lontoo-Malaga-Helsinki
Lisää Norwegianin uusista reiteistä ja niiden hinnoista voit lukea täällä:
Norwegian cheap flights London

40€ pikapyrähdys Saksaan helmikuussa - Tampere-Frankfurt Hahn halpalennot

Jos mielit halvalle pikapyrähdykselle Saksaan helmikussa kannattaa katsoa Ryanairin halpalennot Tampereelta Frankfurt Hahnin lentoasemalle. Esimerkiksi pikapyrähdys ke-pe 20-22.2.2013 maksaa vai 40€/menopaluulennot. Aivan yhtä halpaa halpalentoa ei tällä hetkellä ole muille päiville mutta alle satasen menopaluulentoyhdistelmiä löytyy lukuisina päivävaihtoehtoina.