torstai 27. joulukuuta 2012

Superhalpa viikonloppuloma Puolassa - Halpalennot pakollisine kuluineen alle 30€/henkilö pe-su matkalta

Wizzairin Turku-Gdansk -halpalento on jo pidemmän aikaa ollut kärkisijoilla Suomen halvimpana lentoreittinä eikä tuleva vuosikaan näytä tuovan tähän muutosta. Tulevana tammikuuna 2013 on mahdollista päästä taas Turusta Gdanskiin pe-su lennoin viikonlopuksi alle 30€:lla, jos matkustaa vain Wizzairin pienillä käsimatkatavaroilla. Tällöin lennon hinta on kaikkine pakollisine maksuineen 27,98€/hlö menopaluulennoista. Tällä hinnalla lentoa pystyi ainakin äsken varaamaan menolennolle 18.1 ja paluulennolle 20.1.2013 käyttäen maksutapana pankkisiirtoa. Luottokortti toisi tuohon päälle 8€ lisähintaa.

torstai 20. joulukuuta 2012

Norwegianin uudet kohteet Ateena, Budapest, Burgas, Dublin, Dubrovnik, Praha ja Venetsia

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian avaa kesäsesongiksi 2013 seitsemän uutta reittiä Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Uudet halpalentokohteet Suomesta ovat Ateena, Budapest, Burgas, Dublin, Dubrovnik, Praha ja Venetsia. Lisäksi Norwegian lupaa lisävuoroja jo nykyisille halpalentoreiteilleen Helsingistä. Esimerkiksi Helsinki-Nizza halpalentojen määrää on tarkoitus lisätä.

Supistusten jälkeen uusia Ryanair-reittejä: Tampere-Girona ja Lappeenranta-Girona Ryanair lennot ensi kesäksi

Tänä syksynä Suomen toimintojaan supistanut Ryanair on vaihteeksi kääntänyt suuntaansa ja avaa maaliskuun ja huhtikuun vaihteessa 2013 halpalentoreitit Tampereelta ja Lappeenrannasta Espanjan Gironaan aivan Barcelonan kupeeseen. Gironan lentoasemalta Barcelonaan on noin tunnin bussimatka eli vain n. 30 minuuttia pidempi matka kuin Barcelonan päälentoasemalta. Uudet Ryanairin Tampere-Gerona ja Lappeenranta-Gerona reitit ovat jo myynnissä ensi kesäkaudelle.

perjantai 14. joulukuuta 2012

Norwegian uhkaa siirtää pitkän matkan lentojensa tytäryhtiön Ruotsiin

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian Air Shuttle käy parhaillaan kovaa peliä norjalaisviranomaisten kanssa oikeudesta käyttää ulkomaista työvoimaa ensi keväänä alkavilla pitkän matkan lennoillaan New Yorkiin ja Bangkokiin. Mannertenvälisiä lentoja varten Norwegian on hankkinut uusia Boeingin 787 Dreamlinereita ja tämän hetkinen kiista koskee sitä minkä maalaisella henkilökunnalla näitä lentoja operoidaan. Mikäli Norjassa ei suostuta Norwegianin vaatimukseen ulkomaisesta työvoimasta aikoo Norwegian siirtää Long Haul -tytäryhtiönsä kotipaikan Ruotsiin.

torstai 13. joulukuuta 2012

Stockmannin Hullut Päivät 2013 - Kevät 2013 Hullujen Päivien lentotarjoukset

Stockmannin Hullujen Päivien kevään 2013 lentotarjoukset tulevat varmasti taas olemaan verkkokäyttäjiä kiinnostava aihe vaikka itse lentotarjoukset ovat viime aikoina olleet pettymyksiä ainakin allekirjoittaneelle. Sykähdyttävän halpoja lentoja Stockmannin Hullujen Päivien kevään 2013 tuskin tulee olemaan ainakaan jos Stockmann jatkaa yhteistyötään Finnairin kanssa Hullujen Päivien 2013 lentotarjousten osalta. Viime syksyn Hullujen Päivien lentotarjouksissa ei ainakaan ollut mitään tarjousta, jota ei sopivalla lentojen ostoajoituksella olisi saanut muutenkin.

Kevään 2013 Stockmannin Hullujen Päivien ajankohta tulee todennäköisesti olemaan Pääsiäisen 2013 jälkeen viikoilla 14 tai 15 eli kalenteripäivinä Hullut Päivät 2013 keväällä tullee ajoittumaan ajankohtiin 3-7.4.2013 tai 10-14.4.2013.

Norwegianin halpalennon reitti piirtää kaksimielisen kuvion karttaan

Netissä on tänään levinnyt Flightradar24 Twitterissä julkaisema hauska kuva härskistä kuviosta, jonka Norwegianin lennon reitti piirtää Tukholman kartalle. Norwegianin lento odotteli laskeutumislupaa lumimyrskyssä Tukholman Arlandan lentokentälle ja odotusajan lentoreitti esitetty alla olevalla karttakuvalla.


Kuva: Flightradar24 Twitter

Ryanair lopettaa Tampereelta Edinburghin, Rooman ja Trapanin halpalennot

Ryanair jatkaa lentotoiminnan supistamista Suomesta. Jo aiemmin ilmoitetun Turun halpalentoliikenteen lopettamisen lisäksi Ryanair ilmoitti lisäsupistuksista ja tällä kertaa ne koskevat Ryanairin halpalentoja Tampereelta. Ryanair lopettaa Tampereelta lähtevät halpalennot Edinburghiin, Roomaan ja Trapaniin. Lisäki halpalentoja Tampereelta Bremeniin ja Budapestiin lennetään aiempaa harvemmin.

Suomi on ollut halpalentoyhtiö Ryanairille vaikea markkina kaikesta päätellen. Turusta aloitetut lennot lopetettiin yhden kesäkauden jälkeen ja Tampereen liikennettä on jouduttu supistamaan. Viralliseksi selitykseksi Ryanair kertoo korotetut viranomaismaksut mutta taustalle lienee kutenkin se tosiasia, että lennot eivät ole vetäneet käyttöastetta tarpeeksi korkeaksi kattaakseen pidempien lentoaikojen ja matkojen aiheuttamat kulut. Samoista Boeingin 737 koneista saadaan enemmän tuottoa irti lyhyemmillä Keski-Euroopan halpalentoreiteillä.

maanantai 10. joulukuuta 2012

Norwegian Oulu-Alicante - Uusi halpalentoreitti Suomesta

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian Air Shuttle avaa uuden halpalelentoreitin ja tällä kertaa pääkaupunki Helsingin ulkopuolelta. Norwegianin uutuusreitti on Oulu-Alicante, jota ainakin aluksi tullaan lentämään kerran viikossa tiistaiaamuisin. Paluulento Alicantesta Helsinkiin lennetään vastaavasti kerran viikossa myöhään maaanantai-iltaisin.

Ensimmäinen Oulu-Aliccante -halpalento lennetään tiistaina 2.4.2013. Ainakin tällä hetkellä lentoja Oulusta Alicanteen on monena päivänä myynnissä hintaan 74,50€/suunta ja paluulentoja 71,90€/suunta eli menopaluun hinnaksi muodostuu 146,40€.

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Tukholman Arlanda suljettu, Bromman lentoja rajoitettu ja Skavstan lentoaseman lennot myöhässä lumimyrskyn vuoksi - Swedavian verkkosivut ruuhkautuneet

Tukholman alueella olevan rajun lumimyrskyn vuoksi kaikki tämän aamupäivän lennot Tukholman Arlandasta on peruttu ja Tukholman Bromman liikennettä on rajoitettu merkittävästi. Tukholman Skavstan lentoasema, jota halpelentoyhtiöt Wizzair ja Ryanair käyttävät, on auki mutta senkin lennoissa näyttää olevan myöhästymisiä. Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian käyttää suljettua Arlandan lentoasemaa eli sen liikenteeseen kentän sulkemisella on isoin vaikutus halpalentoyhtiöistä.

Ruotsin lentoasemista vastaavan Swedavian verkkosivut ovat poikkeustilanteen vuoksi kovan kuormituksen alla ja sivuille ei ainakaan äsken päässyt vaan ne näyttivät poikkeustiedotetta Arlandan ja Bromman lentoasemien tilanteesta.

Kuvassa Swedavian sivuilla olevan väliaikaistiedotteen englanninkielinen osuus.

Norwegianin halpalentojen talvikohde Salzburg 49€/suunta

Halpalentoyhtiö Norwegianhan avasi täksi talveksi laskettelijoiden ja muiden talvimatkailijoiden iloksi uuden talvihalpalentokohteen Helsingistä Salzburgiin. Helsinki-Salzburg halpalentoa lennetään kerran viikossa lauantaisin ja ainakin tällä hetkellä joka talvikuukaudelle löytyy yhdensuuntaisia menolentoja Helsinki-Salzburg hintaan 49€/suunta.

tiistai 4. joulukuuta 2012

Aer Lingus halpalento Helsinki-Dublin välillä palaa huhtikuun alusta - Ensi kevään ja kesän halpalennot jo myynnissä

Helsinki-Dublin väliä lentänyt irlantilainen halpelentoyhtiö Aer Lingus näyttää avaavan reitin jälleen talvitauon jäleen huhtikuun alusta alkaen. 2.4.2013 näyttäisi olevan ensimmäinen lentopäivä reitillä jälleen ja sen jälkeen reittiä lennetään kahdesti viikossa tiistaisin ja lauantaisin jälleen ensi keväänä ja kesänä.