tiistai 21. helmikuuta 2012

Tänään varatuista kaikista lennoista 20% alennus Wizzairilla

Suomesta Turusta Gdanskiin ja Budapestiin suoria lentoja lentävällä halpalentoyhtiö Wizzairilla on yhden päivän alennusmyyntikampanja. Kaikista tämän 21.2 päivän aikana varatuista lennoista saa 20% alennuksen. Kun Wizzairin hinnat muutenkin ovat halpalennoista halvimpia saattaa tarjoushinnoista löytyä todella edullisia alennuslentoja.

tiistai 14. helmikuuta 2012

Air Berlin ystävänpäivätarjous - Normaalia enemmän halpoja 49€ lippuja

Air Berlinillä on tämän ystävänpäivän tiistain ajan voimassa tarjouskampanja, jossa on normaalia enemmän lentoja Air Berlinin halvimmassa hintakategoriassa alk. 49€/suunta. Normaalisti tällä halvimmalla hinnalla pääsee matkustamaan vain harvoina hiljaisina lentopäivinä Air Berlinin halpalennoilla mutta kampanjassa tämän halvimman hintaryhmän lentoja löytyy normaalia enemmän.

maanantai 6. helmikuuta 2012

Ryanair ja Wizzair lisäävät kapasiteettia Budapestissa Malev konkurssin jälkeen

Taistelu viime viikolla konkurssiin menneen unkarilaisen lentoyhtiö Malevin jättämästä tyhjiöstä Budapestin lennoilla käy kovana. Halpalentoyhtiöistä sekä Ryanair että Wizzair ovat molemmat ilmoittaneet nopeasti merkittävistä lisäyksistä lentokapasiteettiin Budapestissa. Ryanair on ilmoittanut avaavansa helmikuun aikana 31 uutta reittiä Budapestista ja Wizzair ilmoittanut yhdestä uudesta reitistä sekä merkittävistä lisäyksistä kapasiteetissa jo olemassa oleville reiteille.

torstai 2. helmikuuta 2012

Koska halpalento kannattaa varata? Milloin lennot halvimpia?

Radiossa siteerattiin hiljattain amerikkalaista tutkimusta, jossa todettiin lentojen olevan halvimpia, jos ne varaa n. 6 viikkoa ennen lentopäivää. Olen itse seurannut lentojen ja erityisesti halpalentojen hintoja vuosia ja voin ainakin osittain allekirjoittaa tuon amerikkalaistutkimuksen tulokset ainakin silloin kun puhutaan lennoista varsin hiljaiselle lentopäivälle. Juhlapyhien ja sesonkien osalta sanoisin, että halvimman hinnan saamiseksi varaus täytyy tehdä paljon aiemmin kuin 6 viikkoa ennen lentopäivää. Esimerkiksi jos Suomesta haluaa lähteä pääsiäiseksi Eurooppaan kaupunkilomalle on varaus oikeastaan jo nyt myöhässä. Halvimmat hinnat menivät jo ennen joulua.

Olen myös huomannut Suomessa toimivien halpalentoyhtiöiden hinnoittelussa pieniä eroja. Norwegianilla perussääntö mitä kauemmaksi lennon varaa sitä halvempi se on pätee varsin hyvin. Poikkeuksena Norwegianillakin on erikoistarjouskampanjat, joita ilmeisesti varaustilanteen mukaan ajoitetaan n. 4-8 viikon päähän. Ilmeisesti tässä kohtaa tehdään tarjouskampanja, jos varaustilanne näyttää liian vajaalta. Flyben hinnoittelusta on vielä varsin lyhytaikainen kokemus mutta se vaikuttaa aika samanlaiselta kuin Norwegianinkin. Sen sijaan Ryanair ja Wizzair selvästi myyvät kaukana tulevaisuudessa olevia lentoja kalliimmalla ja parhaat tarjoukset todella asetetaan 4-8 viikkoa ennen oleviin lentoihin. Jos tiedät matkustavasi Wizzarilla tai Ryanairilla kolmen kuukauden kuluttua, on lipun osto nyt taktiikkapeliä. Jos arvioit oman lentopäiväsi vilkkaaksi, sinun kannattaa osta lento heti, sillä sen hinta tuskin tulee laskemaan mutta jos kyseessä on hiljainen lentopäivä, saatat saada lippusi huomattavasti halvemmalla, jos odotat siihen, että lento on 1-2 kuukauden päässä.